У Вінниці відбудеться благодійна акція з донорства «Допомогти може кожен», у рамках якої вінничани можуть здати кров і таким чином зробити свій внесок у порятунок життів.

Таку акцію вінницькі ативісти всеукраїнської молодіжної організації «Фундація регіональних ініціатив» організовують вже вп’яте за два роки. Проект має на меті привернути увагу населення до проблем донорства, поширити його серед громадян та допомогти тим, хто цього потребує.

"Протягом останього року на станції переливання крові постійно є потреба в донорах будь-якої групи крові, – розповідає координатор проекту у Вінниці Володимир Поворознюк. – Ми проводимо таку акцію по всій Україні. Загалом, участь у ній вже взяли понад 1600 українців, з них – 120 вінничан. Внесок учасників з усієї країни допоміг врятувати майже 5000 життів. Цього разу акція пройде у 21 місті України".

У Вінниці впродовж п'яти днів здаватимуть кров. Долучитися можуть усі бажаючі

Серед цілей проекту організатори зазначають не лише зменшення кількості смертей через нестачу крові, а також розвінчення міфів, що оточують процес донорства та об’єднання громадян навколо спільної справи.

Чергова хвиля всеукраїнської акції «Допомогти може кожен» у Вінниці триватиме протягом п’яти днів – з 20 до 24 лютого у Вінницькій обласній станції переливання крові за адресою: вул. Пирогова, 48. Протягом 5 днів, з 9:00 до 14:00 долучитися до акції донорства може кожен. Щоправда, здавати кров мають право лише повнолітні громадяни.

У Вінниці впродовж п'яти днів здаватимуть кров. Долучитися можуть усі бажаючі

Ознайомитися із вимогами до потенційного донора крові та зареєструватися на участь можна ТУТ.

Як зазначає Володимир Поворознюк, цей проект покликаний не лише привести певну кількість донорів протягом тижневої акції, але також важливо привернути увагу жителів міста до того, що кров здавати потрібно, а зробити це можна у будь-який зручний день, крім суботи та неділі, з 8:00 до 13:00.



Переглядів: 2630
Поширень: 0