Працівники Управління протидії наркозлочинності Головного управління Нацполіції Вінниччини, спільно з працівниками прокуратури та слідства затримали 39-річного вінничанина, який за місцем проживання займався виготовленням амфетаміну. Під час обшуку у підозрюваного, крім наркотиків та засобів для їх виготовлення, правоохоронці вилучили три пістолети.

Як розповів начальник Управління протидії наркозлочинності Головного управління Нацполіції Вінниччини Ігор Пайлик, до правоохоронців надійшла оперативна інформація, що у власній квартирі житель міста Вінниці виготовляє наркотичні засоби. 10 лютого отримана інформація підтвердилась під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні підозрюваного.

За місцем проживання у 39-річного чоловіка правоохоронці вилучили наркотичну речовину вагою 40 г, зовні схожу на амфетамін, електронні ваги, колби, пробірки та інше приладдя для виготовлення наркотичних засобів та хімічні інгредієнти для їх виготовлення. Крім того, у правопорушника поліція вилучила зброю – три пістолети.

Вінничанин, перебуваючи у розшуку, влаштував в квартирі нарколабораторію

За словами правопорушника, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини, наркотики він виготовляв та зберігав виключно для власного вживання, оскільки є наркозалежним. Походження та мету зберігання зброї та наркотичних речовин, з’ясує слідство.

Вилучене направлено на експертизу.

Вінничанин, перебуваючи у розшуку, влаштував в квартирі нарколабораторію

Як з’ясувалося, затриманий правопорушник перебував у розшуку за невиконання судового рішення, пов’язаного з незаконним виготовленням наркотичних засобів.

Вінничанин, перебуваючи у розшуку, влаштував в квартирі нарколабораторію

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 1 ст. 313 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі правопорушення підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 2395
Поширень: 0