З 20 по 24 лютого 2017 року у школах міста Вінниці оголошено тижневик здорового способу життя. Метою проведення тижневика - утвердження принципів здорового способу життя, формування у дітей та підлітків відповідального ставлення до власного здоров’я, профілактика шкідливих звичок. В рамках тижневика класними керівниками та практичними психологами шкіл проведено години спілкування, бесіди за круглим столом, усні журнали, уроки-тренінги, тематичні кола з актуальних тем щодо збереження здоров’я.

За ініціативою Департаменту освіти міської ради у ході тижневика здорового способу життя у школах міста проведено інформаційний марафон «Голосом учнів», ідея якого полягає у донесенні старшими дітьми (учнями 10-11-х класів) корисної інформації молодшим дітям (учням 6-8 класів). Старшокласники обрали теми, які хвилюють їх найбільше. Однією з них є тема «Що потрібно знати про насвай!». У своїх виступах старшокласники розкривали шкідливі наслідки вживання насваю, закликали дітей до правильного вибору на користь здорового способу життя.

Як у вінницьких школах тижневик здорового способу життя відзначали

Цікавою та корисною для школярів була тема «Безпека дітей в мережі Інтернет». Учні 10-11 класів підготували інформацію, відеоролики, презентації та розповіли підліткам про небезпечні ігри в Інтернеті. Спілкуючись з молодшими школярами старшокласники давали поради: не викладати інформацію про себе та рідних в Інтернеті, утриматись від спілкування з незнайомими людьми у соціальних мережах, не реєструватись на незнайомих сайтах.

Як у вінницьких школах тижневик здорового способу життя відзначали

Насиченим видався тижневик здорового способу життя у  загальноосвітній школі №10. Під час тижневика у заклад завітали інспектори сектору ювенальної превенції Вінницького відділу поліції Доскоч О.В. та Кривенко С.В., які провели зустрічі з учнями 7-9 класів у рамках міського проекту «Цінність життя». Вони ознайомили учнів із правилами безпечного користування Інтернетом, наслідками впливу соціальних мереж та Інтернет-ігор на психологічний розвиток дитини. Учні мали змогу задавати питання, які їх дуже хвилювали, і отримали на них ґрунтовні відповіді. Окрім того, у закладі проходив конкурс малюнків «За молодість і майбуття! За здоровий спосіб життя!», у якому взяли участь учні 1-6-х класів. Не залишились поза увагою й учні початкових класів. Для них були проведені веселі перерви у вигляді танцювальних флешмобів та ігор, спортивні естафети та розваги під гаслом «Діти, здоров’я, спорт».

Як у вінницьких школах тижневик здорового способу життя відзначали

Важливе значення у процесі формування здорового підростаючого покоління є поінформованість батьків про небезпеки, з якими можуть зустрічатись діти. Тому у школі проведено батьківські консультації та бесіди на теми: «Негативний вплив шкідливих звичок на розвиток дитячого організму», «Інтернет-залежність – вигадка чи хвороба?», «Значення режиму дня у вихованні здоров’ї дитини». Класні керівники підготували для батьків пам’ятки про те, як уберегти дітей від небезпечних ігор, поради кіберполіцейських з контактними номерами телефонів у разі виявлення небезпечних груп в соціальних мережах.

Як у вінницьких школах тижневик здорового способу життя відзначали

На думку учнів та батьків подібні заходи є вкрай необхідними і актуальними, адже формують у дітей та підлітків усвідомлене розуміння цінності життя та прагнення зберегти своє здоров’я. 

Як у вінницьких школах тижневик здорового способу життя відзначали



Переглядів: 4386
Поширень: 0