До мешканців вінницьких багатоповерхівок приходять невідомі особи і пропонують людям замінити вікна на металопластикові, нібито в рамках муніципальної програми на умовах співфінансування з міським бюджетом. Вони пропонують зробити перший авансовий внесок, зазначаючи, що міська влада потім компенсує частину витрат. Департамент житлового господарства Вінницької міської ради наголошує, що людей вводять в оману.

У Вінниці дійсно для жителів багатоквартирних житлових будинків діє муніципальна програма на умовах співфінансування. Орієнтовно 70% витрат компенсує міський бюджет, решта – це частка жителів. Рішення про участь у цій програмі приймається на загальних зборах мешканців. Потім розробляється проектно-кошторисна документація і підраховується вартість робіт. Після чого представник мешканців (як правило, це старший по будинку), збирає кошти та перераховує на рахунок виконавця.

Індивідуальної міської програми по заміні вікон, утепленню балконів чи інших заходах, де б проводилась робота з окремими мешканцями, не існує. «Ми замінюємо старі вікна на металопластикові у під’їздах. Мешканці беруть участь у співфінансуванні цих робіт, але це рішення приймається на загальних зборах жителів, а не індивідуально. Тому ті, хто збирає гроші начебто на заміну вікон чи скління балконів у квартирах, і кажуть, що міська влада компенсує частину витрат, - це шахраї, – каже в.о. директора департаменту житлового господарства Роман Фурман. – Ми звертаємось до вінничан, щоб вони були уважними. Раджу у таких випадках вимагати у них посвідчення, записувати дані таких людей і негайно повідомляти про це в правоохоронні органи. Це допоможе зупинити аферистів, щоб не дозволити їм і далі виманювати гроші у людей».



Переглядів: 3883
Поширень: 0