За місцем проживання у 31-річного вінничанина поліція вилучила предмет, схожий на протитанкову міну «ТМ - 62». Вибухонебезпечний предмет власник квартири зберігав у неробочому холодильнику. Усі мешканці під’їзду триповерхового будинку, де мешкає правопорушник, були поліцією евакуйовані. 

Як розповів начальник Лівобережного відділення поліції Вінницького відділу поліції Роман Андрущак, до поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що її чоловік повернувся додому нетверезим з вибуховим предметом та погрожує його підірвати. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції та вибухотехніки.

У квартирі правопорушника в морозильній камері неробочого холодильника поліція виявила предмет, схожий на протитанкову міну «ТМ - 62» без запалу. З метою безпеки мешканці під’їзду, де проживає правопорушник, були евакуйовані.

За словами правопорушника, міну він викрав на виставці зброї у одному з навчальних закладів міста. Бойова вона чи ні, він не знає.

Нетверезий вінничанин погрожував підірвати протитанкову міну, яку він вкрав на виставці

Вилучений предмет вибухотехніки забрали на експертизу. Його походження з’ясують слідчі.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 1889
Поширень: 0