Працівники 2 відділень соціальної допомоги вдома Територіального центру соціального обслуговування міста Вінниці допомагають одиноким громадянам похилого віку в доставці продуктів харчування, в приготуванні їжу, косметичному та вологому прибиранні приміщення, в оформлені субсидій, оплаті комунальних послуг, тощо. За потреби – здійснюють супровід до лікарні, виклик лікаря, займаються дрібним ремонтом одягу. Загалом в минулому році відділення соціальної допомоги вдома надали послуги 1606 громадянам похилого віку міста Вінниці.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Вінниці є комунальним закладом, організаційно-методичне забезпечення якого та контроль за додержанням законодавства про надання соціальних послуг здійснює департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

До складу Територіального центру входять два відділення соціальної допомоги вдома. Соціальні робітники вказаного відділення надають безоплатні соціальні послуги одиноким громадянам похилого віку, інвалідам, які досягли 18-ти річного віку, хворим, з числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше як чотири місяці.

«У соціальному обслуговуванні вінничан досить важливий напрямок роботи виконує Територіальний центр міста Вінниці. Протягом 2016 року відділеннями соціальної допомоги вдома надано послуги 1606 людям», – розповіла директор департаменту соціальної політики Лариса Попова.

Працівники відділень надають ряд соціально-побутових послуг. Найуживанішими послугами для громадян похилого віку є доставка продуктів харчування та медикаментів, допомога в приготуванні їжі, допомога в прибиранні житла, а саме вологе та косметичне прибирання, оплата комунальних послуг, придбання чи доставка води з колодязя, доставка газет та журналів, тощо. Також соціальні робітники за потреби викликають лікаря, надають допомогу в проведенні періодичних медичних оглядів та госпіталізації, організовують консультації лікарів та інших спеціалістів. Для осіб, які проживають в приватному секторі надається допомога в обробітку присадибних ділянок (але не більш як 0,02 гектара). Громадянам похилого віку допомагають у оформленні документів на отримання субсидій, здійснюють оплату житлово-комунальних послуг.

З минулого року у відділенні соціальної допомоги вдома були затвердженні тарифи на платні соціальні послуги. Даними послугами користуються громадяни похилого віку, інваліди, хворі, які не здатні до самообслуговування, але мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу. Громадяни, які безоплатно отримують соціальні послуги в Територіальному центрі, і мають бажання отримати соціальні послуги понад обсяги, визначені державними стандартами мають можливість отримати їх на платній основі.

Довідка: Адреса відділення соціальної допомоги вдома Терцентру: вул. Соборна, 50, кабінет 101 (1 поверх, Громадська приймальня, тел.: 67-17-99).



Переглядів: 2049
Поширень: 0