Арт-терапія рятує від стресів вимушених переселенців. У Вінниці для пенсіонерів зі сходу влаштовують психологічні тренінги із застосуванням нетрадиційних методик. Про це повідомляє кореспондент "5 каналу".

65-річний Володимир Гребенюк два роки тому втік з-під снарядів з рідного Алчевська до Вінниці. Чоловік бідкається, що війна розділила його родину – дочка залишилася з ними, а син переїхав до Росії. Постійні переживання призвели до психологічних розладів. Подолати ці наслідки допомагає арт-терапія.

А от картина переселенки з Алчевська Олени Шушканової вражає різнобарв'ям. Саме таким вона хоче уявляти своє життя після жахів війни. Жінка каже, що лише на тренінгу, у колі таких, як сама, відчуває віру в майбутнє.

Психологи ж стверджують, що літні люди – найуразливіші. Тому для них потрібен особливий підхід. Тренінгами фахівці намагаються показати, що життя триває й після переїзду, і що у літньому віці труднощі можна перемагати.

Як стало відомо, тренінги організувала громадська організація, яку заснували також вимушені переселенці, психологи за фахом. Заняття для пенсіонерів зі сходу безкоштовні. Відвідувати їх можна двічі на тиждень протягом півроку. А от чим саме така терапія до вподоби переселенцям – дивіться у сюжеті:



Переглядів: 2150
Поширень: 0