За минулий тиждень сталося пограбування 23 ліфтів у будинках міста. Про це доповів на нараді заступник міського голови Анатолій Уздемір. Через вилучення важливих механізмів роботу ліфтів паралізовано, а ремонт одного такого пошкодженого ліфта обійдеться місту у 2,5 – 3 тис. грн. Хто вони – ліфтові злодії? Це переважно молоді люди, іноді зовсім підлітки, які видаляють з ліфтового обладнання деталі, що містіть цінні метали. «Злодії здають їх на приймальні пункти кольорових металів, а таких пунктів по місту – близько 5 десятків, більшість з них розташовані у приватному секторі нелегально, - відзначив начальник Вінницького міського відділу внутрішніх справ УМВС Василь Стус, - тому від слідкувати, кому саме вони здають цінний брухт практично неможливо.»

    Щоб попередити подальше руйнування ліфтів, міський голова дав доручення опрацювати варіанти встановленні сигналізації у службових приміщеннях ліфтів міста. Також з метою покращення обслуговування ліфтів Володимир Гройсман запропонував створити міське комунальне підприємство. «Щоб між містом та ліфтовим господарством не виникало непорозумінь, щоб покращити роботу по обслуговуванню самих ліфтів, я вважаю доречним створення саме комунального підприємства. Ми маємо бути самі господарями у своєму місті, - зазначив міський голова.»

    На сьогодні ж «Вінницяліфт» є дочірнім підприємство ВАТ “Укрліфт” і вирішення багатьох суперечливих питань здійснюється через Київ, що сповільнює роботу підприємства.

Прес-служба міського голови


Переглядів: 2388
Поширень: 0