15 березня 2017 року представники Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області розповіли про реформи, запроваджені Міністерством юстиції України в сфері державної реєстрації та нотаріату.

Начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Альона Єфіменко висвітила ряд пілотних проектів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, що запроваджені Міністерством юстиції України для спрощення доступу громадян до адміністративних послуг, серед яких: видача свідоцтва про народження дитини безпосередньо в пологовому; веб-портал «Звернення у сфері ДРАЦС»; «Шлюб за добу»; електронний сервіс з проставлення апостиля.

У Вінниці розповіли про новації від міністерства юстиції в сфері держреєстрації та нотаріату

Метою запровадження даних пілотних проектів за словами доповідачів стане оптимізація процедури подачі заяви у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, запобігання корупційним проявам, забезпечення доступності адміністративних послуг та створення сприятливих умов для надання адміністративних послуг.

начальник відділу державної реєстрації громадських формувань та друкованих ЗМІ Управління державної реєстрації ГТУЮ у Вінницькій області Аліна Єрохіна розповіла про держреєстрацію змін до відомостей громадських формувань, у тому числі змін до відповідних установчих документів. Особлива увага була приділена необхідності приведення статутів громадських об’єднань до вимог Податкового кодексу України та Закону України «Про громадські об’єднання».

У Вінниці розповіли прон овації від міністерства юстиції в сфері держреєстрації та нотаріату

Станом на сьогоднішній день пілотний проект Міністерства юстиції України щодо прийняття працівниками відділу ДРАЦС документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачі свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому, запроваджено у всіх пологових будинках Вінницької області.



Переглядів: 3211
Поширень: 0