​З початком весни вінничани почали прибирати на своїх присадибних ділянках. Є випадки, коли люди палять торішнє опале листя, гілля та інші відходи. Це завдає шкоди здоров’ю вінничан та заборонено Правилами благоустрою та санітарного стану м. Вінниці. Муніципальна поліція відстежує такі випадки і складає протоколи про адмінпорушення. Штраф коливається від 340 до 1360 грн. Вінничани, які стали свідками паління листя можуть повідомити про це Муніципальній поліції за тел. +38(050)-747-65-63, або надіслати фотографію і коментарі через Viber або Facebook.

У Вінниці вже кілька років поспіль проходить робота по збереженню чистого довкілля. Проте, деякі вінничани усвідомлено шкодять навколишньому середовищу, спалюючи листя та інші побутові відходи. Тому кожної весни та осені, міська влада разом із Муніципальною поліцією і квартальними комітетами посилюють роботу в приватному секторі, яка спрямована на зменшення кількості випадків спалювання непотребу. Так, восени минулого року було складено 125 адміністративних протоколів.

Як зазначив начальник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Василь Гайовик, 3 квітня мобільні групи підсилять контроль над тим, щоб люди не палили сміття. «До них входитимуть працівники Муніципальної поліції, Асоціації органів самоорганізації населення, санітарно-епідеміологічної служби, державної екологічної інспекції, представники виконавчих органів міської ради, дільничні інспектори поліції», – каже Василь Гайовик.

У кожній з груп будуть люди, які уповноважені складати відповідні приписи та протоколи про адміністративні порушення, по яких адмінкомісія виносить постанови про штраф. За таке адмінпорушення для фізичних осіб штраф становить від 340 грн до 1360 грн, а для юридичних – 850 – 1700 грн.

Мобільні групи в ході моніторингу міста самостійно виявляють факти спалювання відходів рослинного походження, по яких також будуть складатися адміністративні протоколи. Також інформацію про спалювання листя та інших відходів мобільні групи отримують від відділу «Цілодобова варта», після чого виїжджають на місце. Така система роботи дозволяє підвищити ефективність груп.

Вінничани можуть повідомляти про випадки спалювання листя на «Цілодобову варту» за багатоканальним номером 15-60, або 65-15-60, 60-15-60 та (0800) 60-15-60. Або до Муніципальної поліції за тел. +38(050) 747-65-63, або надіслати фотографію і коментарі через Viber та Facebook.



Переглядів: 2314
Поширень: 0