Про це повідомляє голови оргкомітету регіонального конкурсу "Благодійна Вінниччина" Дмитро Костирко. «Рекордом відзначилася цього року «Благоднійна Вінниччина-2016» - 172 заявки подали наші земляки для участі в благодійному конкурсі. Цю цифру озвучив оргкомітет Національного конкурсу «Благодійна Україна - 2016». З усієї України надійшло 730 заявки - це найбільша кількість надходжень.

Рекорд цього року встановила Вінниччина. Від вінничан на участь у конкурсі благочиння надійшло 172 заявки. Друге місце у рейтингу займає Житомирщина зі 101 поданою заявкою. На третьому місці – Хмельниччина, яка вийшла у фінал з 61 заявкою», - повідомив Дмитро Костирко.

Всі подавачі змагатимуться за перемогу у 21-й номінації, які об`єднано у колективні, індивідуальні та спеціальні: колективні номінації – 563 заявки; індивідуальні – 115 заявок; спеціальні – 49 заявок.

Найбільша кількість заявок надійшла у колективні номінації: молодіжна та дитяча благодійність – 87 заявок; благодійність у соціальній сфері – 81 заявка; колективне волонтерство – 61 заявка. Серед індивідуальних номінацій лідирує «Волонтер року», на цю номінацію надійшло 55 заявок.

Однакову кількість заявок – по 17 – зібрали спеціальні номінації «Благодійність у медіа» та «Інновації в благодійності».

Церемонія нагородження переможців запланована на 29 березня у Києві. Регіональний підсумок конкурсу під патронатом обласної та міської влади відбудеться раніше: 24 березня (п’ятниця) у Вінницькій обласній філармонії – початок о 17 годині.

За словами Дмитра Костирка, у регіональному конкурсі «Благодійна Вінниччина - 2016» переможців визначать у 13 номінаціях.

«Журі – експертна рада національного конкурсу, - пояснює Дмитро Костирко. – Як і торік, урочистість нагородження супроводжуватиметься виступами відомих виконавців. Зокрема, це Артем Харченко -волонтер "ГО Мистецька сотня "Гайдамаки", фіналіст "Україна має талант.Діти», вінничанка Тетяна Олексієнко, яка запам’яталася телеглядачам, як виконавиця пісні Віктора Цоя «Кукушка», і пройшла в команду Потапа. «Голос. Діти 3». Виступить і Дарина Красновецька – переможниця всеукраїнських, міжнародних конкурсів та фестивалів, а у 2015 році Дарина перемогла в онлайн конкурсі каналу "1+1" та проекту "Голос діти". Очікуємо на виступ неодноразових чемпіонів України, Європи та Чемпіонів світу – колектив школи танців "Болеро". А також на вінницькій сцені глядачі побачать своїх улюбленців – Оксану Славну та Олександра Онуфрійчука. Як організатор, можу обіцяти одне – уже цього тижня у Вінниці вдруге відбудеться грандіозне свято добра, де Янголи добра знайдуть своїх власників».

Нагадаємо, торік шестеро вінничан стали переможцями національного конкурсу «Благодійна Україна - 2015».



Переглядів: 2072
Поширень: 0