У дворі приватного будинку в м. Гнівань Тивровського району Вінницької області знайдено 97 артилерійських снарядів часів Великої Вітчизняної війни. Про це повідомили в прес-службі головного управління МНС у Вінницькій області.

Згідно з повідомленням, 18 жовтня працівники ВАТ «Гніванський кар'єр», які копали траншеї для прокладки водопровідних труб до новобудови, натрапили на артилерійський снаряд. Викликані на місце бійці групи розмінування МНС обережно відкопали 11 снарядів артилерії вермахту. Всі вони були складені в два ряди і пересипані між собою старими гільзами. На деяких з них навіть збереглися дати випуску – 1935 і 1943 роки.

19 жовтня, копаючи траншею для водопровідних труб, вже з іншого боку того ж будинку, робітники «Гніванського кар'єру» знову вирили декілька снарядів. Вони зразу ж подзвонили по телефону в оперативно-рятувальну службу МНС «01» і повідомили про нову знахідку. На вказаному місці піротехніки МНС дістали 86 німецьких артилерійських снарядів, передає «УНІАН».

Тепер сапери допускають, що під пластом землі біля новобудови в місці розкопок лежить ще досить багато боєприпасів часів війни.

За словами мешканців цього району Гнівані, раніше під час будівництва будинків боєприпаси знаходили сотнями. Очевидно, під час війни саме на цьому городі розташовувалися склади окупантів, припустили в МНС.

«ForUm»


Переглядів: 2631
Поширень: 0