Навесні особливо загострюється бажання відмовитися від шкідливих звичок, їжі з високим вмістом холестерину та по-максимуму оновити свою зовнішність. Саме тому для рубрики про вінничан, які мають незвичні захоплення, ми звернулися до Олександри Скобченко. За освітою вона фармацевт, але віднедавна захопилася виготовленням натуральної косметики для себе і близьких. Ми вирішили дізнатися детальніше, як виготовляють такі засоби, кому вони рекомендовані та які їхні властивості?

Натуральні косметичні засоби, які складаються з екологічних компонентів, не містять шкідливих домішок, парабенів, штучних ароматів і сульфатів набирають неабиякої популярності серед вінничан та вінничанок. Фармацевт розповіла, що про підбір косметики з натуральних компонентів має турбуватися ваш косметолог, або людина яка займається виготовленням таких препаратів.

В першу чергу необхідно знати властивості компонентів, що входять до засобів для догляду за шкірою. Найпростіше відчути вплив натуральної косметики на шкіру за допомогою гідрофільного масла. Це спеціальний засіб на основі олій, який змиває бруд (макіяж) та очищує пори.

Як виготовляють та кому рекомендують косметику з натуральних компонентів?

Такий косметичний засіб підходить для будь-якого типу шкіри. Його основа може бути з різних масел: для зрілої шкіри – з пшеничних зародків, жолоба, аргани; для молодої шкіри – мигдальне масло, ромашки, оливки; для шкіри з недоліками – з маслом кмину, календули. Також до його складу входить полісорбат – спеціальний нешкідливий компонент, що перетворює олійку на ніжну пінку при контакті з водою.

Особливої популярності сьогодні набуває корейський тип догляду за шкірою. Він включає в себе сім елементів (етапів).

Спочатку – це очищення гідрофільним маслом, потім вмивання пінкою, використання тонера – спеціального зволожуючого засобу, згодом застосування сироватки для глибокого проникнення, потім  - емульсія та креми для лиця та під очі, - розповіла Олександра Скобченко.

Як виготовляють та кому рекомендують косметику з натуральних компонентів?

Природна основа, відсутність штучних барвників і нейтральний рівень кислотності натуральної косметики ідеально підходить для дітей та дорослих. Єдине застереження – це алергічні реакції на певні компоненти, тому перед застосуванням подібної косметики її необхідно «протестувати» краплинкою на шкірі. Також варто зауважити, що для натуральної косметики нормальним вважається наявність осаду, а ще відсутність великої кількості піни у гелях для душу та шампунях.



Переглядів: 2012
Поширень: 0