На території міста Вінниці до соціальної сфери відносять 5 управлінь праці і соціального захисту (4 районних та одне головне). У них працюють 184 працівника, 90% з них – жінки. Працівники соціальної сфери надають 12 видів соціальної допомоги, серед них: допомога малозабезпеченим, інвалідам, дітям-сиротам, ветеранам, сім’ям з дітьми, нарахування субсидії тощо. Вони також здійснюють контроль за соціальними виплатами та за призначенням пенсій. Послугами управлінь соціального захисту у місті Вінниця користуються 80 тисяч чоловік.

    З початку року управліннями соціального захисту був запроваджений новий порядок надання субсидій, завдяки якому вдалося вирішити проблему черг. Людина, яка хоче оформити субсидію, попередньо звертається до фахівців районного управління. Їй надається талон, на якому вказано: коли, в який час, з якими документами та куди ця людина має звернутися. Ця система дозволяє уникнути черг та автоматизувати систему звернень. Протягом місяця (з 25.09 по 26.10) управліннями соціального захисту було видано 13 862 талони.

    Останнім часом, за словами заступника міського голови, куратора соціальних питань, Андрія Реви, помітно, що кількість бажаючих отримати житлові субсидії зменшується. Так у 2003 році було надано субсидій на суму 22 тис. гривень, а у 2005 – на суму 10, 5 тисяч гривень. Втім, фахівцями управлінь передбачається, що через збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги, кількість звернень виросте принаймні вдвічі. Але, за словами пана Реви, при нинішній організації роботи об’єктів соціального захисту, місто готове до збільшення звернень навіть у 4 рази.

Прес-служба Вінницького міського голови


Переглядів: 2603
Поширень: 0