До Банку даних дітей, які підлягають усиновленню та влаштуванню в сімейні форми виховання, внесено майже 600 дітей-сиріт з Вінниччини. 

Про це розповіла в ОДА заступник начальника служби у справах дітей обласної держадміністрації Валентина Чебурей.

Визначаючи пріоритетні напрями роботи служби у питаннях захисту прав дітей на 2017 рік, посадовець зазначила: «Протягом 2016 року Міністерством соціальної політики України впроваджено новий офіційний сайт www.msp.gov.ua, та на якому службами у справах дітей області розміщено Банк даних дітей, які підлягають усиновленню та влаштуванню в сімейні форми виховання. В даний час на вищезазначеному сайті розміщено коротка інформація стосовно 567 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Вінницької області».

Загалом, згідно чинного законодавства, служба у справах дітей здійснює контроль та нагляд за станом утримання та виховання в області наступних категорій дітей:

• 712 усиновлених;
• 1263 дітей, які перебували у складних життєвих обставинах;
• 2523 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
• 22 статусних дітей, які переселилися із районів проведення АТО ;
• 154 статусних дітей, які проживають на території області з інших регіонів України;
• 8 статусних дітей з інших країн, які проживають на території області.

Тож основним пріоритетним напрямком роботи служби у справах дітей обласної держадміністрації на 2017 рік визначено зміцнення системи захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.



Переглядів: 2057
Поширень: 0