З 1 квітня на території Вінниччини розпочався місячник добровільної здачі зброї. За цей період мешканці області у поліцію здали 87 одиниць незареєстрованої зброї, 1335 набоїв, 3 ракетоносії до системи залпового вогню «Град».

З 1 до 30 квітня на Вінниччині проводиться місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових пристроїв.

Протягом 10 днів у поліцію жителі області здали 87 одиниць незареєстрованої зброї, з них: 42 мисливської гладкоствольної, 6 нарізної, 6 нарізної армійського зразку, 3 холодної, 28 пристроїв для відстрілу гумових куль, 2 – до газової зброї. Крім цього, громадяни здали 1335 набоїв різного калібру, 2 снаряди, 20 ракетниць, 3 гранати, 3 ракетоносії до системи залпового вогню «Град» та понад 500 г пороху.

Так, 10 квітня 40-річний житель с. Городківка Крижопільського району добровільно здав у поліцію понад 140 набоїв калібру 7,62 мм та 7,92 мм, які він у минулому році знайшов неподалік села Суха Долина.

Нагадуємо, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин є кримінальним правопорушенням. Відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу України за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної), боєприпасів або вибухових речовин без відповідного дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Громадяни, які добровільно здали вказані предмети, що зберігалися у них незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.



Переглядів: 1744
Поширень: 0