Мешканці села Корделівка Катерині Чековій необхідна термінова операція на серці. За місяць в інституті Амосова жінці мають встановити штучний клапан. Однак сума, яка потрібна на операцію, для родини непідйомна.

Понад тиждень тому Катерина Порфирівна перенесла гострий інфаркт міокарда і наразі перебуває у реанімації комунального закладу «Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології». Постійні напади ядухи ускладнюють дихання і викликають кашель. За словами медиків, операцію по протезуванню аортального клапана на штучний відкладати не можна. Життя жінки може обірватися будь-якої миті.

Мама закінчила Тульчинський ветеринарний технікум, – розповідає донька Катерини Порфирівни Олена. – Відпрацювала 36 років ветеринарним фельдшером. Обслуговувала села Корделівку, Писарівку, Комунарівку, Хомутинці, Глинськ, Черепашинці. І в дощ, і в спеку, і в мороз, мете, не мете, а мама на велосипеді по сільським дорогам до хвостатих і рогатих пацієнтів мчить. І вдень, і вночі доводилось тварин рятувати. Уколи, щеплення коровам, собакам, свиням ставити.

Життя ветеринарної фельдшерки з Вінниччини залежить від операції вартістю 100 тисяч гривень

Рік тому у жінки стався ішемічний інсульт. Завдяки злагодженій роботі медиків, важких наслідків вдалось уникнути. Після того випадку діти не давали матері ані на город виходити, ані домашню роботу виконувати. Корову продали. В господарстві залишили лише курей, щоб було ким опікуватися. Втім, Катерина Порфирівна навіть після інсульту не змогла всидіти без роботи. Добре серце стискалося, коли взнавала, що десь поряд мучиться від болю тварина.

Вже у лікарні після коронаграфії мама проговорилася, що за тиждень до інфаркту ходила на сусідню вулицю лікувати корову від молочного парезу, – розповідає донька Олена.

За її словами, матір дуже любить тварин. Вона так тонко їх відчуває, що може лише по одному вигляду точно визначити, що із ними сталось.

Життя ветеринарної фельдшерки з Вінниччини залежить від операції вартістю 100 тисяч гривень

Вінницькі медики зробили все, аби вберегти життя Катерині Чековій. Завдяки стенту, який кардіологи встановили одразу після того, як з'ясували причину інфаркту, кров надходить до серця. Однак аортальний клапан потрібно терміново замінювати штучним. На операцію в інституті Амосова у Києві потрібно 100 тисяч гривень. Тож, родина просить усіх небайдужих про допомогу у зборі коштів.

Лікар, яка опікується мамою, каже, що вона проживе ще 100 років, – каже пані Олена. – Я дуже хочу цього, бо пообіцяла доньці, що вбережу бабусю.

Життя ветеринарної фельдшерки з Вінниччини залежить від операції вартістю 100 тисяч гривень

Онуку Катерини Порфирівни назвали на честь бабусі. По завершенню школи дівчина вступила до державного вишу у Польщі.

Коли Катя приїздила на Різдво додому, мама ніби відчувала недобре. Казала Каті, що, напевне, вже не побачиться із нею. Однак донька відповіла: "Доки не навчиш мене дідуха плести, навіть не думай про таке". Катя обожнює, коли мама згадує своє дитинство, дівочі роки. Може годинами сидіти і мовчки слухати її спогади, – говорить пані Олена.

Розрахунковий рахунок у ПриватБанку: 5168 7420 6255 2173 (Чекова Катерина Порфирівна)



Переглядів: 3426
Поширень: 0