Працівники карного розшуку Вінницького відділу поліції встановили осіб, які телефонували на випадкові номери телефонів та під приводом «звільнення» сина чи онука з поліції видурювали у людей чималі суми грошей. Одного з підозрюваних оперативники затримали сьогодні вночі біля під’їзду будинку під час передачі грошей потерпілою. Його подільник, як з’ясувалося, відбуває покарання у Хмільницькій виправній колонії за грабіж та угон автотранспорту. Поліція перевіряє працівників установи виконання покарань на причетність до злочинної діяльності шахраїв.

Вночі, 12 квітня, до вінничанки на стаціонарний домашній телефон зателефонував начебто її син та розповів, що щойно потрапив у аварію. Він збив людину, яка від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці пригоди. Аби уникнути йому кримінальної відповідальності, потрібно заплатити гроші родичам загиблого та працівникам поліції. Шахрай озвучив суму у 10 000 доларів США. Батько, почувши таку розмову жінки з сином, одразу ж почав телефонувати йому на мобільний. Тут же з’ясувалося, що син зі своєю сім’єю знаходиться вдома, тож він відразу зателефонував у поліцію. Весь цей час жінка продовжувала розмову з незнайомцем і погодилась на умови шахраїв.

Як розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, вчасно отримана інформація дозволила працівникам карного розшуку затримати 48-річного зловмисника біля будинку потерпілої під час передачі грошей. У 2015 році він звільнився з виправної колонії, де відбував покарання за розбій та угон автотранспорту. Поліцейські встановили, що телефонували потерпілій з Хмельницької виправної колонії. Розшуковці встановили особу злочинця. 30-річний уродженець Чернівців відбуває покарання за грабіж та угон автотранспорту. В минулому він судимий за крадіжки, вимагання та шахрайство. Під час проведення обшуку у його камері оперативники виявили мобільні телефони та декілька sim-карток.

Правоохоронці затримали злочинця, який спільно з в'язнем виправної колонії займався телефонним шахрайством

Як зазначив Юрій Педос, наразі поліція перевіряє причетність до діяльності злочинної групи працівників установи відбування покарань. Після збору доказової бази їх діям буде надана правова оцінка.

Наразі поліція встановлює причетність правопорушників до вчинення аналогічних злочинів в інших областях. За наявною інформацією, злочинна група діяла впродовж кількох років.

В діях зловмисників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Шановні громадяни! Не довіряйте подібним дзвінкам. Одразу перевірте, де дійсно знаходяться Ваші рідні. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – негайно телефонуйте до поліції.



Переглядів: 2219
Поширень: 0