12 квітня у студії звукозапису Центру концертних та фестивальних програм вінничани взялися за реалізацію проекту «Озвучимо книги для незрячих». Ініціатор проекту «Видавництво Анетти Антоненко». У Вінниці за сприяння міської влади проект узялися реалізувати Вінницька міська централізована бібліотечна система та ГО «Культурний Всесвіт».

До бібліотек міста звертались люди, які виявили бажання озвучити книгу. Це користувачі бібліотек, студенти, психолог, письменники, поети та інші. Перед записом аудіокниг з людьми працював досвідчений режисер театру-студії «Птаха» та «Сьоме небо» Ревенко Марина, яка допомагала з постановкою дикції та голосу.

У Вінниці озвучили книгу для незрячих

У студії звукозапису озвучили книгу Орасіо Кірога «Казки Сельви». Створену аудіокнигу передадуть до спеціалізованих бібліотек України.

У Вінниці озвучили книгу для незрячих

Довідка

Уругваєць за походженням, Орасіо Кіроґабільшу частину життя провів у Аргентині, де й відбулося його становлення як письменника. Орасіо Кіроґа творив у різних жанрах – дебютувавши як поет, згодом він став автором двох романів, повісті, збірника п’єс. Однак для читачів Кірога — передусім неперевершений майстер оповідання. Зворушливим та оригінальним залишається він і тоді, коли звертається до такого жанру як казки та оповідання про тварин. Зачарований первозданною природою тих місць, залишив Буенос-Айрес і на довгі десять років оселився у Сельві — саме так іспанською та португальською мовами звуть буйні тропічні ліси Південної Америки. Досвід життя серед дикої природи прислужився письменникові у створенні збірника оповідань «Дикун» (1920), а також книжок «Казки сельви» (1918) та «Пригоди Анаконди» (1921). Дві останні, перекладені українською, ввійшли до цього видання і, на думку видавництва, зацікавлять широке коло читачів — і зовсім юних, і дорослих.



Переглядів: 2624
Поширень: 0