Службою у справах дітей Вінницької міської ради регулярно проводяться рейди по виявленню неповнолітніх, які займаються жебрацтвом та бездоглядно перебувають на вулицях міста. Окрім того, такі рейди проводяться і по комп’ютерних та інтерактивних клубах, де неповнолітні можуть перебувати у навчальний або нічний час, а також переглядати заборонену інтернетпродукцію.

Один з таких рейдів працівниками служби у справах дітей із залученням фахівців міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено у вівторок. За словами заступника начальника служби у справах дітей Майї Бойко, такі об’їзди міста передусім спрямовані на захист прав та законних інтересів маленьких вінничан. «Одинадцятого квітня нами було відвідано п’ять комп’ютерних та інтерактивних закладів міста. Проведено роз’яснювальні бесіди з дітьми, які перебували у них. Також регулярно звертаємо увагу керівників розважальних закладів на недопустимість перебування тут школярів під час проведення навчального процесу, нагадали про заборону доступу дітей до забороненої інтернетпродукції, зокрема, жорстокого та порнографічного змісту», - розповідає Майя Бойко. В той же час заступник начальника служби у справах дітей просить батьків звернути увагу на те, як часто їх діти відвідують такі клуби та яким контентом користуються. Адже на сьогодні проблема підміни реальності віртуальністю - справді серйозна, а діти частіше надають перевагу жорстоким іграм, як правило тим, у які батьки вдома грати не дозволяють.

Замість школи у комп’ютерний клуб. Служба у справах дітей просить батьків звернути увагу на те, де перебувають їх діти під час навчального процесу

Також службою було відвідано залізничний вокзал, Центральний ринок та ринок «Урожай» для виявлення бездоглядних та безпритульних дітей, а також дітей, які жебракують. Неповнолітніх, які б займалися протиправною діяльністю на вулицях міста не виявлено.

Замість школи у комп’ютерний клуб. Служба у справах дітей просить батьків звернути увагу на те, де перебувають їх діти під час навчального процесу

Окрім того, в ході даного рейду проведено профілактичну роботу з особами ромської національності, які разом з дітьми приїхали зі Жмеринського району та перебували на залізничному вокзалі Вінниці. Їм було роз’яснено вимоги чинного законодавства України щодо обов’язкового отримання дітьми повної загальної середньої освіти та попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків. Про перебування даних осіб з дітьми у місті Вінниці під час навчального процесу направлено повідомлення до служби у справах дітей та відділу поліції за місцем їх постійного проживання.



Переглядів: 3017
Поширень: 0