Застосувавши фізичну силу, зловмисник забрав у літньої пенсіонерки 3500 гривень пенсії та втік. Тепер чоловіку загрожує 12 років ув’язнення за розбійний напад на 79-річну жінку.

22 квітня до працівників поліції з заявою про розбійний напад звернулась 79-річна вінничанка. Серед білого дня до неї в помешкання, через незачинені двері зайшов невідомий. Чоловік почав душити потерпілу та, погрожуючи фізичною розправою, вимагав гроші.

Як розповів начальник Вінницького відділення поліції Віталій Стахов, потерпілій цього дня поштарка принесла пенсію в розмірі 3500 гривень. Отримавши гроші, жінка пішла до помешкання, де на неї раптово накинувся невідомий та почав душити. Він відібрав у потерпілої кошт та втік.

Пенсіонерка змогла детально описати злочинця, що допомогло поліції оперативно його затримати. Через дві годин нападника затримали в лісі поблизу села Стрижавка, де він переховувався від поліції. Нападником виявився 44-річний непрацюючий місцевий житель. В минулому чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Правопорушник затриманий в процесуальному порядку, вирішується питання про взяття його під варту на період досудового слідства.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій, поєднаний із проникненням у житло). Зловмиснику загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.



Переглядів: 1660
Поширень: 0