12 травня на вулиці Соборній з'явилася чергова “порція” бетонних напівсфер, функції яких – обмежити можливість автомобілістів паркуватися на тротуарах.

Нагадаємо, що нещодавно аналогічні напівсфери встановили по непарному боці вулиці Соборної. Тепер такі пристрої встановлюють з іншого боку, де полюбляють паркуватися порушники ПДР, зокрема таксисти.

Зазначимо, що у зв’язку з реконструкцією Київського мосту, трафік на Соборній особливо в ранкові та вечірні значно пожвавився, затори в часи-пік стали звичним явищем. Великою мірою пропускну здатність дороги зменшують водії, котрі звикли паркуватися поруч із заборонними жовтими лініями, утруднюючи таким чином рух передусім громадскому транспорту. Інші з автовласники часто ставлять свої авто прямо на тротуарах, заважаючи пішоходам.

У Вінниці антипаркувальні напівсфери встановлюють  вже на іншому боці Соборної

Вінницька поліція розводить руками: зі слів керівника місцевих поліцейських, особливості законодавства не дозволяють служителям закону штрафувати тих водіїв, котрі неправильно припаркувалися, але не перебувають у своїй автівці в момент присутності поліції. Окрім того, припарковані таким чином машини завдавали особливого клопоту снігоприбиральній техніці під час зимових снігопадів у Вінниці.

У Вінниці антипаркувальні напівсфери встановлюють  вже на іншому боці Соборної

Фото з сайту Vежа



Переглядів: 3376
Поширень: 0