Сина 5-річного Івана відправляє у сусідню кімнату гратися. Сідає на диван, підібгавши ноги.

— Сім років тому я поїхала в Італію на заробітки. Там познайомилася з Іваном із Чернівців. Два роки зустрічалися. Коли народився син, повернулися в Україну, щоб розписатися. В Італії я була нелегально. Іван приїжджав на кілька днів, улаштовував мені скандали. Казав, що зраджую йому. Грошей висилав лише дитині на садок.

Вінничанка Людмила Поліщук (ліворуч) з кумою Наталею Савченко у під’їзді свого будинку. Розмальовувати стіни в будинку вона почала після розлучення з чоловіком(фото: Тамара ТИСЯЧНА)

— Так пройшло три роки. Я подала на розлучення — думала, це його трусоне, і він повернеться в сім’ю. Але він погодився розійтися. Я дізналася, що в нього є інша жінка. Усі ці три роки вони разом жили в Італії. В мене пропав голос, не могла з ліжка піднятися. Мама купила мені олійні фарби. Перший раз малювала вночі. Боялася, що сусіди засміють. Вивела Білосніжку з гномами. Думала, як не вийде — замалюю всю стіну фарбою. Але получилося гарно. Сусідка з першого поверху каже, що люди спеціально на другому поверсі у ліфт сідають, аби пройти коло моєї Білосніжки.

Перед роботою стіну добре мию. Малюю тільки олійними фарбами, вони добре покривають нерівну поверхню. Через випари можна вчадіти, бо під’їзди не провітрюються. Не допомагає навіть респіратор. Недавно мої малюнки показали по телебаченню. Тепер маю замовників. Питають, скільки коштує робота. А я не знаю, що казати. І себе не хочу образити, і ціну не хочеться високу загнути.


Переглядів: 4172
Поширень: 0