15 травня у м. Вінниці та в Оратівському районі через непорозуміння з батьками з дому пішли двоє неповнолітніх хлопчиків віком 8 та 11 років. Обох втікачів поліція шукала усю ніч.

Як розповів начальник сектору ювенальної превенції Вінницького відділу поліції Володимир Борищук, близько пів на дев’яту годину вечора до поліції звернулась вінничанка, жителька мікрорайону Тяжилів, з повідомленням про зникнення свого 11-річного сина. За словами заявниці, ввечері, граючись з дітьми на вулиці, хлопчик загубив свій мобільний телефон. Через це між нею та сином виник конфлікт, під час якого дитина вибігла з дому. Коли почало темніти, а сина дома не було, жінка викликала поліцію.

На пошуки дитини був задіяний особовий склад кримінальної поліції, ювенальної превенції міста та області, патрульна поліція. Поліцейські перевіряли під’їзди будинків, підвальні приміщення, вокзали, опитували людей. Близько сьомої ранку в дворі багатоповерхівки на вулиці Д. Майбороди, де мешкає рідна тітка зниклого, дитина була знайдена.

Як стало відомо, посварившись з мамою, хлопчик поїхав ночувати до рідної тітки, але тої не було вдома. Жінка вирушила на пошуки племінника у мікрорайон, де він проживає. Усю ніч, поки тітка шукала дитину, хлопчик чекав на її повернення біля її під’їзду.

Ще одну 8-річну дитину шукали поліцейські у Оратівському районі. Про зникнення сина близько 23.00 до поліції звернулися його батьки. Вони розповіли, що дитина гралась на вулиці села з сусідськими дітьми, і додому не повернулась. Близько 6.00 ранку хлопчик був знайденій у літній кухні одного з домогосподарств села. Його, сплячого на ліжку, ранком виявили господарі. Причину своєї втечі хлопчик пояснив сваркою з батьками через його поведінку у школі.
З хлопчиками поліцейські провели профілактичні бесіди. Розповіли про небезпеки, які могли чекати на них.



Переглядів: 2551
Поширень: 0