Трудитись на благо громади потрапляють порушники правил дорожнього руху та адміністративного порядку. Види таких робіт визначає виконком міської ради. А змусити громадян безкоштовно працювати може лише суд, прийнявши відповідну постанову.

У Вінниці таке трудове покарання порушники відбувають на тринадцяти підприємствах. Серед них КУП «ЕкоВін» (прибирання смітників і вивезення побутових відходів), МКП «Вінницязеленбуд» (озеленення територій), КП «Вінницьке міське підприємство по ремонту і утриманню автомобільних шляхів та споруд на них», КП «Вінницька спеціалізована ритуальна служба» та ЖЕКи міста. «Відповідно до рішення виконкому міської ради від 11 лютого 2010 року, визначено види суспільно корисних робіт. Зокрема, прибирання прибудинкових територій, доріг, вулиць, скверів. Виконання малярних робіт на об\'єктах благоустрою та житлового фонду, очищення їх від несанкціонованої реклами, оголошень, бруду», - розповідає заступник міського голови Анатолій Ворона.

Працюють засуджені у вільний від роботи чи навчання час. До відбутого строку громадських робіт зараховується лише ті години, протягом яких порушник безпосередньо виконував суспільно корисну роботу. Контролює увесь процес кримінально-виконавча інспекція.


Переглядів: 2791
Поширень: 0