Участь у ньому взяли члени Асоціації «Енергоефективні міста України». Про свої здобутки в галузі енергозбереження на цій зустрічі розповідали представники Німеччини, Швеції, Данії та інших європейських країн. Вони ознайомили учасників семінару із напрацюваннями цих держав на шляху їх розвитку в плані енергозбереження та зменшення викидів шкідливих речовин (СО2) в атмосферу, які труднощі у них були і яких результатів досягнуто на сьогоднішній день.

З осені Вінниця бере участь у проекті «Реформа міського теплозабезпеченя в Україні», яку підтримує агентство США з міжнародного розвитку USAID. Сьогодні розглядається питання про членство міста в Асоціації «Енергоефективні міста України». Заступник Вінницького міського голови Володимир Кістіон, який їздив до Львову на семінар, повідомив, що ця поїздка була ознайомчою. «Проекти, які розробляються з допомогою Асоціації, фінансово підтримує Європейський Союз. Тому для Вінниці така співпраця була б корисною», - розповідає Володимир Кістіон.

Асоціація «Енергоефективних міст України» працює над реалізацією «Угоди мерів», яка була підписана в минулому році в Брюсселі. Це досить серйозний документ, який визнає Європейський Союз. Через Асоціацію відбувається навчання по складанню паспортів енергоефективності міст, проводяться тренінги, навчальні семінари, розробляється план дій з підвищення ефективності спожитої енергії.


Переглядів: 2755
Поширень: 0