Другий рік поспіль на умовах співфінансування з мешканцями триває будівництво водопроводу по вулицях Чумацькій та Пулюя. Для можливості водопостачання ще необхідно запустити підвищувальну водонапірну станцію, після чого до мережі матимуть можливість підключитися біля 400 будинковолодінь. Окрім того, в цьому мікрорайоні в 2017-му буде розпочато будівництво і каналізаційної мережі. За два роки в районі вулиці Чумацької за бюджетні кошти та кошти обласного екологічного фонду також буде збудовано і КНС, після чого мешканці приватної забудови зможуть підключатися до міської мережі водовідведення.

В 2016 році за програмою співфінансування з мешканцями по вул. Чумацькій, 217-259 та вул. І.Пулюя побудовано 860 м мережі водопроводу. З міського бюджету на це будівництво було виділено 1,1 млн грн. Але для можливості водопостачання необхідно ще запустити в роботу підвищувальну водопровідну насосну станцію на розі вул. Бучми-Чумацька. Наразі роботи по її будівництву практично завершені – вже встановлено контейнерного типу приміщення, підведено мережі електропостачання та водопостачання. Після повного завершення робіт до мережі водопостачання вже зможуть підключитися близько 80 будинків, мешканці яких взяли участь у співфінансуванні робіт.

Однак збір коштів жителями все ще продовжується, і наразі вже мешканці біля 400 будинків навколишніх вулиць виявили бажання підключитися до мережі.

Крім того, за рахунок коштів міського бюджету та обласного екологічного фонду на даний час здійснюється закупівля обладнання і матеріалів для будівництва каналізаційно-насосної станції та самопливної, напірної мережі каналізації по вул. Чумацькій (від перехрестя І пров. А.Турчановича до вул. Чехова). Проектно-кошторисною документацією передбачено будівництво 2,8 км мереж магістральної каналізації. За словами заступника директора департаменту міського господарства міської ради Віталія Місецького, у 2017 році заплановано виконати перший етап будівництва, решта - буде проведена в наступному році. Після будівництва магістральної каналізаційної мережі, мешканці мікрорайону зможуть брати участь у співфінансуванні робіт по її прокладанню вже до самих будинків.



Переглядів: 2670
Поширень: 0