Проект має на меті привернути увагу суспільства до проблем людей з інвалідністю, зокрема, до проблематики доступності громадського середовища для дітей з особливими потребами Вінницької області через нанесення стріт-арт малюнків на будівельні об’єкти «дружні» до таких дітей. Дизайн малюнку буде розроблений дітьми з особливими потребами та адаптований відповідно до архітектурної приналежності того чи іншого об’єкта професійними художниками.

«Організатори проекту «Інклюзивний стріт-арт» сподіваються, що це буде лише початок більш масштабнішого та значущого проекту щодо підтримки людей з інвалідністю області», – зазначила менеджер проекту Юлія Піскунова.

«Наше завдання – виявити архітектурні «складності» будівельних об’єктів та зробити їх привабливими для суспільства, зокрема, через нанесення спеціально розробленого символу, який би свідчив про те, що даний заклад є «дружнім» до людей з інвалідністю, тобто він сприяє розвитку інклюзивного середовища», – розповів художній дизайнер проекту Денис Волощук.

Восени у Вінниці стартує проект для діток  з інвалідністю "Інклюзивний стріт-арт"

Проект «Інклюзивний стріт-арт» почне реалізовуватися з вересня поточного року.

Можна говорити про те, що реалізація соціального проекту «Інклюзивний стріт-арт» стане вагомим внеском у процес розбудови інклюзивного середовища на Вінниччині.

Проект реалізовуватиметься громадською організацією «Народний майдан Вінниччини» спільно з молодіжною громадською організацією «Центр громадської активності «Результат», громадською організацією «Вінниця ДАУНСИНДРОМ» та громадською організацією «Соціальна перспектива» за підтримки Програми Британської Ради в Україні «Активні громадяни».



Переглядів: 2048
Поширень: 0