24-26 липня у Вінниці проходить Всеукраїнський семінар з з питань реалізації державних програм комплексного медичного забезпечення для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Організатором  заходу виступила Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль Україна», яка  послідовно відстоює права ліквідаторів та постраждалих від трагедії протягом багатьох років. До Вінниці активісти запросили близько сотні представників громадського об’єднання чорнобильців з областей України, щоб обговорити проблеми  лікування, санаторного забезпечення, цільових програм із придбання ліків, соціального захисту та новацій пенсійної реформи.

Участь в дискусії взяли – народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко,  а також представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду та  соціальних служб міста і області.

У Вінниці чорнобильці  обговорювали медичне забезпечення з представниками влади

В ході семінару на чисенні запитання чорнобильців  відповіла  Валентина Охріменко – представник Пенсійного фонду України, яка пояснила  порядок перерахунків пенсій та логістику їх здійснення, а також представник  Міністерства охорони здоров’я Вадим Боженко.

У Вінниці чорнобильці  обговорювали медичне забезпечення з представниками влади

Про досвід співпраці з чорнобильцями розповіла директор Департаменту соціальної політики міськради Лариса Попова, - «Кілька років тому,  Вінницькою міською радою разом із представниками «Союз Чрнобиль Україна» була розроблена програма санаторного лікування на рівні міста і області. Суть її  - в повному та своєчасному забезпеченні людей соціальної послугою з лікування та профілактики здоров’я, досвід був поширений і  тепер ця програма успішно працює по всій Україні».

Сергій Кудлаєнко

«Вінницький осередок «Союз Чорнобиль Україна» налагодив співпрацю з усіма соціальними  службами  міста та області, вони наполегливо відстоюють права ліквідаторів, завжди на зв’язку із органами влади. На часі важливі питання, що стосуються пенсійної та медичної реформи і всі пропозиції  від учасників семінару будуть уважно опрацьовані у Верховній Раді та Уряді. Позиція громадськості має бути  врахована у законодавчих змінах,  тому, до осені, запроваджується широке обговорення усіх аспектів реформ з людьми», - підкреслив у своєму виступі народний депутат Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 3082
Поширень: 0