— В аптеках Бершадського району виявили фальшиві таблетки й розчин для ін’єкцій траумель С німецького виробництва, — каже начальник Вінницької обласної державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Олексій Горносталь, 57 років. — Маркування на упаковці препарату подібне з оригіналом, але заводом-виробником дана серія не вироблялася. Може, їх десь у китайському квартальчику виробляли. Траумель застосовують при остеохондрозах, артрозах суглобів, захворюваннях внутрішніх органів, патологіях органів малого тазу.

У Козятинському районі та Вінниці виявили також незареєстровані лікарські засоби.

— Пастилки із Пакистану лінкас зі смаком м’яти й апельсина, — продовжує Горносталь. — Їх застосовують при болю в горлі та кашлі. Також вітчизняний 3-процентний перекис водню у флаконах по 40 мл. Та німецький препарат тіогама в ампулах, призначений для хворих на діабет.

— За результатами наших перевірок столична ліцензійна палата анулювала ліцензії у восьми аптечних закладах Піщанського, Оратівського, Ямпільського, Жмеринського, Бершадського, Барського районах і двох у Вінниці.


Переглядів: 3670
Поширень: 0