Близько 100 жителів Вінниці під час акції – провокації до Дня Незалежності України спробували вирішити свою проблему власними силами. Вони встали з дивану й підписали петиції та звернення до місцевих органів влади.

23 серпня у Вінниці відбулася Всеукраїнська акція «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність». Близько ста громадян сказали слово «ні» дивану та диванному герою - Нехочусі та зробили перший крок назустріч змінам.

Метою акції було спонукати громадян до участі у прийнятті рішень на благо своєї громади, країни. Кожен зумів стати активним, небайдужим та незалежним - українці підписували петиції та звернення, аби вирішити нагальну проблему міста. Акція покликана показати важливість дій: варто вставати з дивану і власноруч почати вирішувати проблеми.

У Вінниці активісти закликали мешканців позбутися "диванної залежАності" та долучатися до змін в країні

Дуже важливо не лишатись осторонь, як диванна сотня,а вміти показувати і власним прикладом, що кожна людина всилі змінити бодай хоч щось в місті та країні, і наша акція це своєрідний стьоб на тих людей, які тільки критикують все сидячи на дивані, а не є носієм змін, які так необхідні країні” - зауважила регіональна координаторка ВІ «Активна Громада» м. Вінниці Христина Коваленко.

Окрім Вінниці акція проходила в 20 містах по всіх куточках України. загалом до акції долучилося близько 2 тис. українців.

У Вінниці активісти закликали мешканців позбутися "диванної залежАності" та долучатися до змін в країні

Акція «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність» проходила в межах проекту «Активна Громада: право вибору», який впроваджується в 20 містах України.

Довідка. Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності ВГО «Інститут Республіка».   

У Вінниці активісти закликали мешканців позбутися "диванної залежАності" та долучатися до змін в країні

Проект «Активна Громада: право вибору» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).



Переглядів: 3193
Поширень: 0