9 вересня Вінниця відзначатиме свій День народження. В цей день на вінничан чекатиме цікава, різноманітна і насичена програма. Традиційно в День міста до Вінниці приїздить багато гостей з інших міст та країн, в тому числі, і у складі делегацій. Які поважні гості приїдуть у цей День народження Вінниці, розповіли в «Інституті розвитку міст» Вінницької міської ради.

«Очікуємо, що на День міста до нас приїдуть у складі міжнародних делегацій близько 60 осіб. Це гості з Польщі, Литви, Грузії, представники посольств Норвегії, Великої Британії, Румунії, Нідерландів, Латвії, Молдови, Чехії і навіть Кореї», - розповідає директор КП «Інститут розвитку міст» Аліна Дяченко.

Отож, 9 вересня Вінниця прийматиме три делегації з Польщі – з міста-побратима Вінниці Кельце, зі Сташівського повіту, який з нашим містом поєднують гарні партнерські стосунки, а з міста Тарнув має приїхати Почесний Консул України в Тарнові.

На святкування Дня міста до Вінниці завітає більше 60 закордонних гостей

Також очікуємо гостей з міст-побратимів Паневежис (Литва) та Руставі на чолі з мером грузинського міста Давідом Джикією.

На святкування Дня міста Вінниці приїдуть чотири посла: Пані Посол Великої Британії Джудіт Гоф, посол Норвегії Уле Т. Хорпестад, Посол Румунії Крістіан-Леон Цуркану та Посол Південної Кореї в Україні Лі Янг Гу.

Крім того, на урочистості мають завітати представники посольств Нідерландів, Латвії, Молдови, Грузії та Чехії. У святкуванні візьмуть участь і очільники консульств у Вінниці - в.о. консула Войчєх Мрозовскі (Генеральне консульство Польщі у Вінниці) та Почесний Консул Молдови у Вінниці Михайло Куницький.

З міжнародних організацій-партнерів Вінниці прибудуть представники німецького бюро співробітництва GIZ та «ПРОМІС», ЮНІСЕФ та Офісу супроводу інвестицій Ukraine invest. Також очікується присутність членів Європейського парламенту та Парламенту Республіки Польща.

Приїздять до Вінниці і делегації з українських міст. Підтвердили візит та участь у святкуванні Дня міста мери чотирьох міст – Миколаєва, Ужгорода, Чернігова та Сум. Також очікуються делегації з Хмельницького, Одеси, Тернополя, Луцька, Чернівців, Івано-Франківська та Кам’янця-Подільського.​

На святкування Дня міста до Вінниці завітає більше 60 закордонних гостей



Переглядів: 5378
Поширень: 0