​У Вінниці триває робота по актуалізації Програми сприяння залучення інвестицій у місто Вінницю на 2014-2020 рр. Для цього було створено робочу групу, яка 7 вересня збиралась на своє друге засідання.

Головним завданням фахівців у складі групи, є актуалізація Програми сприяння залученню інвестицій та внесення до неї змін, які будуть відображати сучасні можливості та завдання міста щодо покращення роботи з залученням нових інвесторів.

Під час другого засідання заступник міського голови Владислав Скальський зазначив, що актуалізація програми важлива, оскілки цей документ формує політику залучення інвестицій у Вінницю.

Також заступник міського голови зазначив: «На сьогодні головним для нас є збільшення доданої вартості. Ми повинні залучати високотехнологічний бізнес, який створюватиме на місці найбільшу додану вартість. Через додану вартість – другий компонент, це підвищення продуктивності праці з використання сучасних технологій. Це, в свою чергу, впливає на зростання внутрішнього валового продукту так і, як результат, на збільшення податкових надходжень. Тому ми маємо створити програмний продукт, який зможе реалізувати міська влада і який буде зрозумілим інвестору, в якому він буде знаходити відповіді на свої питання».

В оновленій програмі сприяння залучення інвестицій у місто будуть передбачені стандарти роботи з інвесторами

Продовжив думку з приводу актуалізації Програми сприяння залучення інвестицій у місто директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян.

«Ми сьогодні обговорюємо напрямки роботи, по яких ми будемо рухатись, щоб до кінця року пробачити готовий документ. Наша основна мета – це в першу чергу не тільки концепція, а й перелік заходів та проектів, над якими ми будемо разом працювати, як міська рада, так і бізнес, який є в місті, - зазначив Віталій Погосян. – Якщо говорити про концепцію, то головна її мета – це активізація інвестиційної діяльності, збільшення обсягу прямих іноземних інвестицій у місто, створення умов і середовища, щоб інвестор чітко розумів що міська рада сьогодні направляє всі свої дії на те, щоб Вінниця була більш відкритою та зрозумілою».

В оновленій програмі сприяння залучення інвестицій у місто будуть передбачені стандарти роботи з інвесторами

Також Віталій Погосян повідомив, що основні завдання програми передбачають впровадження стандартів залучення інвестицій та супроводу інвесторів; усунення адміністративних бар’єрів та перешкод у сфері інвестування на місцевому рівні; формування портфеля проектів із пріоритетних напрямів соціально-економічного розвитку міста, забезпечення підтримки їх реалізації; впровадження інструментів та механізмів ДПП у реалізації інвестиційних проектів; забезпечення співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями та донорами; підтримка інвестиційних ініціатив населення, студентської молоді, інших соціальних груп.

В оновленій програмі сприяння залучення інвестицій у місто будуть передбачені стандарти роботи з інвесторами

«Ми б хотіли в цьому документі все-таки передбачити запровадження певних стандартів роботи. Зараз дійсно багато поглядів направлені на Вінницю та область, тому ми не можемо не працювати по запровадженню таких стандартів, які прийняті для роботи з бізнесом чи інвесторами у наших сусідів чи взагалі в міжнародній практиці. Тому необхідно забезпечити певну стандартизацію в роботі певних підрозділів міської ради, адже люди, які працюють в багатьох країнах світу, звикли, що таких норм дотримуються і по них працюють», - зазначив головний експерт з питань міжвідомчої співпраці і економічного розвитку Проекту ПРОМІС Олег Войтович.

Учасники робочої зустрічі також обговорили питання формування плану заходів з реалізації Програми сприяння залученню інвестицій та затвердили графік роботи з її оновлення.​



Переглядів: 2704
Поширень: 0