На попередній нараді, яка відбулась на початку лютого, учасники зустрічі окреслили ряд питань, що сьогодні найбільше турбують воїнів-афганців: соціальний захист учасників бойових дій на території Афганістану, забезпечення житлом та можливість надання робочого приміщення для спілки афганців.

На робочій зустрічі про зроблену роботу звітували начальники управлінь міської ради. Заступник міського голови Андрій Рева розповів, що у Вінниці створений реєстр учасників бойових дій в Афганістані. На сьогоднішній день в обласному центрі нараховується понад 500 афганців, з них 144 - інваліди війни.

Стосовно забезпечення житлом, то на сьогоднішній день уточнюються та перевіряються на відповідність списки воїнів-інтернаціоналістів, які потребують покращення умов проживання. Таких сімей за попередніми даними 135. Крім того, вирішується питання щодо формування єдиного списку учасників бойових дій як на території Афганістану, так й інших держав.

Наприкінці зустрічі міський голова Володимир Гройсман зазначив, що основним із питань для спілки афганців залишається взаємодія з усіма ветеранськими організаціями Вінниці. «Усі завдання, які ми ставили перед собою на минулій зустрічі, виконано, - говорить мер. - Проте ми повинні розробити механізм взаємостосунків із профільними управліннями, аби швидко та якісно вирішувати проблемні питання».


Переглядів: 2684
Поширень: 0