Складна фінансово-економічна ситуація у державі відобразилась і на господарській діяльності обласного центру. Втім, попри усі труднощі, у Вінниці продовжувалась планова та системна робота по капітальному та поточному ремонту, експлуатації об\'єктів благоустрою (доріг, зелених зон, освітлення, зливової каналізації та ін.).

У 2009 році максимально вчасно виконувати усі планові завдання допомогла виконавча дисципліна усіх господарських підрозділів, розповідає начальник Головного управління житлово-комунального господарства міської ради Василь Броварник. «Зауважую, що тільки тому, що економно витрачалися бюджетні кошти та уміло спрямовувалася робота підприємств, підвідомчих управлінню комунального господарства та благоустрою, ми змогли досягти високих результатів в роботі, - говорить Василь Броварник. - І це не зважаючи на важкі погодні умови в осінньо-зимовий період. Адже такої суворої зими не було протягом семи років».

У 2009 році на роботи по благоустрою міста було витрачено 25 млн. грн. З них 11,4 млн. грн. виділялось на поточний ремонт та утримання міських автошляхів. Ці кошти надходили від податків з власників транспортних засобів. На сьогоднішній день більше 20 вулиць міста потребують поточного ремонту після зими. Ті автошляхи, які у попередні роки були повністю відновлені, витримали навантаження у холодну пору року. Беручи до уваги той факт, що до 2006-го вінницькі дороги востаннє капітально ремонтували іще на початку 80-их років, поганий стан асфальтного покриття, де проводився лише ямковий ремонт, легко пояснюється. Капітальний та поточний ремонт шляхів міста цьогоріч розпочнеться з настанням тепла і прийняттям бюджету.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман на тверду четвірку за п\'ятибальною шкалою оцінив роботу комунальних служб у минулому році. Та ставить нові завдання перед їх керівниками: «Мені потрібно, щоб ви не просто прибирали, не просто ремонтувати. Мені потрібно, щоб кожен із вас був справжнім господарем на території, за яку він відповідає. Я хотів би, щоб системи поточного утримання та контролю за станом території, були бездоганними. Ви повинні щоденно, щогодинно проводити моніторинг всієї території міста і я хочу, щоб ви підвищили рівень відповідальності кожного працівника за ситуацію в місті».

Першочерговими завданнями комунальних служб у поточному році є продовження капітального та поточного ремонтів з урахуванням консервації шляхового полотна, аби дороги могли витримувати люті морози. У цьому році планується удвічі збільшити об\'єми по ремонту тротуарів та завершити роботи по ліквідації розкопок. У планах також закінчення програми по встановленню в обласному центрі сучасних енергозберігаючих ліхтарів на мережах зовнішнього освітлення.

На сьогоднішній день в усіх сферах міста гостро стоїть питання якісного кадрового забезпечення. Міський голова розповів, що уже складаються списки необхідних фахівців і по них будуть відбиратись кращі із кращих випускників спеціалізованих ВУЗів для роботи в комунальних підприємствах та управлінських структурах. «Я вважаю, що залучати обдаровану молодь з вищою освітою, яка бачить перспективу, розуміє завдання і по-сучасному мислить - це обов\'язок кожного керівника, як управлінь, так і комунальних підприємств», - говорить Володимир Гройсман.

Окрім цього мер Вінниці поставив нелегке завдання перед керівниками комунальних служб - забезпечити беззбиткову роботу їхніх підприємств. «Це ви можете зробити з допомогою оптимізації ваших видатків, шляхом нарощення об\'ємів надання додаткових послуг, шляхом відкриття нових напрямків роботи ваших підприємств, які дозволять вам збільшити прибутки. І це питання не підлягає обговоренню», - з такими словами звернувся міський голова до керівників підприємств.


Переглядів: 2552
Поширень: 0