26 вересня, напередодні Дня усиновлення, 7 сімей, які усиновили дітей та проживають у м. Вінниці, отримали нагоду поділитися своїми досягненнями та проблемами з заступником міського голови Галиною Якубович та працівниками служби у справах дітей. Від міської ради кожна сім’я отримала матеріальну підтримку.

На офіційному сайті Вінницької міської ради на сторінці служби у справах дітей у розділі «Дитина шукає родину» розміщені світлини дітей, які потребують влаштування до сімейних форм виховання. Вінничани та мешканці інших регіонів мають можливість ознайомитись з короткою інформацією про дітей, отримати додаткову інформацію про дітей від працівників служби при безпосередньому зверненні.

На обліку дітей, які можуть бути усиновлені в службі у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 62 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування. У сім’ях мешканців м. Вінниці проживає 187 усиновлених дітей.

Довідка

День усиновлення – свято, яке в Україні щороку відзначається 30 вересня та збігається із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. День усиновлення порівняно молоде свято. Вперше в Україні воно відзначається з 2009 року. В Указі наголошується суспільна значущість усиновлення у забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї. Мета цього свята полягає в підтримці та розвитку національного усиновлення.



Переглядів: 2135
Поширень: 0