В зв'язку з виникненням надзвичайної ситуації, пов'язаної з пожежею на складах біля Калинівки та враховуючи можливий вплив продуктів згорання на стан атмосферного повітря, фахівці Державної установи «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» (ДУ «ВОЛЦ МОЗ України») здійснили лабораторне дослідження вмісту шкідливих речовин в повітрі на території міста Вінниці.

За їхніми результатами вміст двоокису азоту в повітрі зафіксовано на рівні 0,03мг/м³ (при гранично-допустимій концентрації - 0,2 мг/м³), рівень окису вуглецю становив 3,4 мг/м³ (при гранично-допустимій концентрації – 5,0 мг/м³).

Вміст двоокису сірки виявився на рівні, який нижче чутливості методу досліджень.

Таким чином, перевищень гранично-допустимих концентрацій вмісту вказаних шкідливих речовин в атмосферному повітрі на території Вінниці не виявлено.

За результатами радіологічних вимірів гама-фону, середній рівень становить 17 млР/на год, що є на рівні природного фону для Вінниці.

В даний час здійснюються дослідження проб повітря, відібраних в точках на межі міста. З їх результатами ДУ «ВОЛЦ МОЗ України» проінформує додатково.



Переглядів: 2867
Поширень: 0