В цьому році у вінницьких закладах культури були виконані чималі об’єми ремонтних робіт. Акцент робився на енергоефективності, що дозволить зменшити споживання енергоресурсів взимку та підвищити комфортність перебування у закладах. В 2017 році серед іншого відремонтовано покрівлі у кінотеатрі «Родина», над навчальним корпусом музичної школи №2, спортивною залою міського палацу мистецтв. Завершились роботи з утеплення фасадів в бібліотеках філіях 1 та 14. Про це йшлось сьогодні під час ради департаменту культури, де обговорювали підготовку закладів до роботи в зимовий період.

Щороку у Вінниці проводяться роботи по покращенню матеріально-технічного стану шкіл естетичного виховання, бібліотечних, клубних, мистецьких закладів. Проводяться капітальні та поточні ремонти приміщень, фасадів та дахів будівель з утепленням. Встановлюють енергозберігаючі (пластикові) вікна та двері.

Упродовж ІІ-ІІІ-го кварталів цього року було проведено капітальний ремонт покрівлі кінотеатру «Родина» з утепленням горища та обробкою вогнезахисною рідиною його дерев’яних елементів. Також відремонтовано покрівлі навчального корпусу та концертної зали дитячої музичної школи №2 із заміною плаского даху на шатровий. У міському Палаці мистецтв зроблено ремонт покрівлі спортивної зали з утепленням та приміщень спортивної і танцювальної зали із ремонтом системи теплопостачання та підлоги міського Палацу мистецтв.

У закладах культури в 2017 році утеплювали дахи, фасади, встановлювали енергозберігаючі вікна, щоб зменшити споживання енергоресурсів

У дитячій художній школі облаштовано засоби охоронної сигналізації. Встановлено автоматичну пожежну сигналізацію у приміщенні хореографічного відділення Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» та Вінницької дитячої музичної школи №1. Придбано лічильник теплової енергії у літературно-меморіальному музеї М.М.Коцюбинського. Наразі проводяться роботи щодо його встановлення до початку опалювального сезону. На завершальній стадії знаходиться виготовлення проектно- кошторисної документації на виконання реставраційних робіт та реконструкцію тематичної експозиції літературно-меморіальної садиби-музею М.М.Коцюбинського. На даний час у закладах культури триває ряд ремонтних робіт.

У підпорядкованих закладах галузі проведено низку організаційних заходів з обстеження стану їх готовності до опалювального сезону 2017-2018 років. Зокрема, гідравлічне випробування трубопроводів системи опалення, повірку лічильників газу, водяних лічильників, манометрів та тонометрів тощо. У Дитячій художній школі виконано промивку та гідравлічне випробування системи теплопостачання. У кінотеатрі «Родина» зроблене сервісне обслуговування опалювальних котлів. Працівники всіх закладів пройшли навчання з питань охорони праці, пожежної та електробезпеки та чергові інструктажі всіх працівників закладів із зазначених питань. Також у всіх закладах закуплено необхідний інвентар та протиожиледні матеріали на осінньо-зимовий період 2017-2018 рр.

У закладах культури в 2017 році утеплювали дахи, фасади, встановлювали енергозберігаючі вікна, щоб зменшити споживання енергоресурсів

«Питання утеплення закладів є дуже значним, адже ми бачимо реальний ефект, коли після проведення таких робіт знижуються витрати на енергоносії. Тому представникам закладів потрібно проаналізувати, які саме роботи їм необхідні, щоб їх можна було врахувати під час формування бюджету. Зрозуміло, що все і відразу ми зробити не зможемо, але планово та поступово ці питання потрібно вирішувати. Також хочу зазначити, що під час заповнення систем теплопостачання в закладах, обов’язково потрібно, щоб при цьому були присутні представники закладів, і, якщо виникатимуть проблеми, одразу повідомляти в служби. Зверніть увагу й на те, щоб були в наявності протиожеледні матеріали, щоб діти та батьки добирались до закладів в нормальних умовах», – каже заступник міського голови Галина Якубович.



Переглядів: 2467
Поширень: 0