Протягом першої доби після вибухів та пожежі на арсеналі біля Калинівки сотні простих вінничан і підприємців взялись допомагати евакуйованим людям. В школи, які були визначені для розміщення людей, почали везти теплі речі, ковдри, подушки, засоби гігієни та продукти харчування.

Протягом доби усіх евакуйованих людей, які тимчасово вимушені залишитись у Вінниці, розселили. Переважна більшість була розміщена в готелях «Версаль» та «Південний Буг». Зі школи їм з собою дали все необхідне.

«У ці дні ми побачили, що Вінниця – це дійсно сильна територіальна громада. Вінничани дуже турботливі та чуйні. Ми усі згуртувались і зробили все необхідне, щоб допомогти людям в перші години евакуації і продовжуємо допомагати. В шосту школу вінничани зносили все для евакуйованих людей. Підприємці надавали продукти харчування та інші засоби. Тому евакуйовані люди в цю найскладнішу добу нічого не потребували. Після того, як ми розселили людей і дали їм з собою все, що їм було необхідне, ми побачили, що багато всього залишилось. Тому працівники школи №6 взяли усе на облік. Вчора частину продуктів харчування ми передали в Павлівку, яка найбільше постраждала від вибухів. Решту – будемо далі передавати туди, де є потреба, – частково мешканцям постраждалих сіл, частково – волонтери передадуть в зону АТО», - розповіла заступник міського голови Галина Якубович. ​

Речі та продукти, які залишились в школі №6 після розселення евакуйованих, завезуть у постраждалі села і в зону АТО

Речі та продукти, які залишились в школі №6 після розселення евакуйованих, завезуть у постраждалі села і в зону АТО



Переглядів: 3435
Поширень: 0