Так прокоментував ситуацію у постраждалих від вибухів селах перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. Він, зокрема, зазначив: «Минає шоста доба після трагедії у Калинівці, а з моменту повернення людей лише третя доба. Люди повертаються, а в домівках немає газу, електроенергії. Зруйновано дах чи розбите вікно. Перші дні ми мали справу із панічними настроями населення,проте, станом на сьогоднішній день, більш як 85% дахів відремонтовано. У домогосподарствах відновлено 40% скла».

Посадовець також зазначив: «Ми перед собою ставимо дуже серйозну задачу: за два дні (до середи) завершити відновлювальні роботи, що стосуються дахів, а до кінця поточного тижня засклити пошкоджені вікна».

На сьогодні у постраждалих населених пунктах відремонтовано 85% дахів та встановлено 40% вікон

На обласному штабі з надзвичайної ситуації було відпрацьовано механізм відшкодування коштів населенню на відновлювані роботи. За словами посадовця, передбачено такі основні статті видатків:

  • придбання будматеріалів – скла, шиферу, плівки;
  • будівельні роботи;
  • відбудова будинків, які цього потребують;
  • ремонт об’єктів соціальної інфраструктури (школи,амбулаторії, лікарні).

На сьогодні у постраждалих населених пунктах відремонтовано 85% дахів та встановлено 40% вікон

Чотири будинки будуть відбудовані заново або, за згодою з господарів, буде придбано нове житло: «Завтра виїде на місце профільна комісія,щоб пересвідчитись у міцності фундаментів та зробить висновки про можливість відбудови. За дві доби комісія надасть рекомендації, і ,як тільки ліцензована будівельна організація надасть свій звіт, одразу приступаємо до будівництва. Тож протягом 3-4х днів ми сподіваємось активно розгорнути будівельні роботи».

 



Переглядів: 2009
Поширень: 0