З 4 жовтня у Вінниці починають включати опалення у дитячі садочки та лікарні. Тепло подається у ті заклади, керівники яких подали відповідні заявки. У помешканнях вінничан, за попередніми планами, які базуються на існуючій температурі зовнішнього повітря і прогнозах синоптиків, тепло планують запускати на наступному тижні.​

Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» вже розпочало подавати тепло в установи соціальної сфери. Загалом станом на ранок середи, 4 жовтня, заявки на включення опалення подали керівники 52-ох дитячих дошкільних закладів. До обіду тепло з'явилось в чотирьох дитячих садках, до кінця дня планують запустити в решті. Далі будуть підключати школи.

Також опалення почало з'являтись в стаціонарних медичних закладах міста. Тепло вже Центрі матері та дитини, Міській клінічній лікарні №3 та у пологовому будинку №2. Підключення тривають.

«Ми постійно моніторимо температуру повітря і слідкуємо за прогнозами синоптиків, щоб одразу розпочати опалювальний сезон, як тільки будуть відповідні температурні показники. В дитячих закладах та лікарнях ми, традиційно, включаємо тепло в першу чергу», - розповів директор департаменту енергетики, транспорту та зв'язку Вінницької міської ради Сергій Левченко.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2009 №630 «Про затвердження Правил надання населенню послуг з централізованого опалення, постачання холодної і гарячої води та водовідведення» опалювальний сезон розпочинається тоді, коли впродовж трьох діб середня температура зовнішнього повітря становить не більше +80С. За нормативами з моменту початку опалювального сезону теплопостачальні організації мають впродовж 14 днів налагодити стабільну подачу тепла в помешканнях громадян.​



Переглядів: 3811
Поширень: 0