В Україні стартувала осіння призовна кампанія. З Вінниччини до армії цьогоріч призвуть 535 строковиків. Про це повідомив начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісара Вінницької області Михайло Дзигаленко.

За його словами, із 535 призовників - 310 підуть у Збройні Сили України, 200 - у Нацгвардію України та 25 осіб служитимуть у Державній спецслужбі транспорту.

"Жоден призовник не буде приймати участь в антитерористичній операції, яка зараз відбувається на Сході нашої України. Призиватимуться юнаки, яким виповнилося 20 років, та які не досягли 27-го віку. Час проходження строкової військової служби зараховується до страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби. За призваними військовослужбовцями зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток, за умови офіційного працевлаштування до призову", - уточний Михайло Дзигаленко.

На період строкової служби держава забезпечує строковиків соціальним пакетом, який складається з грошової допомоги при призові та звільненні, повного державного утримання під час служби, надання відпустки тривалістю у 10 календарних днів.



Переглядів: 2184
Поширень: 0