19 березня до міського ізолятора тимчасового тримання їх прийшло семеро. Добровільно-примусову екскурсію для "тяжких підлітків" правоохоронці організовують не вперше.

Володимир Згодько, керівник відділу УМВС України у Вінницькій області:

- При проведенні таких екскурсій позитив в тому, що діти зразу відчувають атмосферу, і в них появляється боязкість за то, що якщо вони скоять то, чи інше діяння протизаконне - вони будуть знаходитись в даному закладі. Щоправда, дехто із екскурсантів вже потрапляв до подібної установи. І не в ролі відвідувачів. Потрапляли до установи через дрібні крадіжки та пограбування своїх же однолітків. Про свій "кримінальний досвід" розповідають з викликом. Мовляв, бачили вже це життя.

Максим Барчук, мешканець м. Вінниці:

- Багато людей тут сиділо з різними історіями, і з дуже таки неприємними, і страшними на цьому стільчику.

Сімнадцятирічний Віталій устиг побувати і в ізоляторі тимчасового тримання, і у Вінницькій тюрмі.

Віталій Юрчик, мешканець м. Вінниці:

- А ти мав судимість?

- До цього не мав. Мене просто об’явили в розшук, бо неявка на суд. Зловили. І завезли на СІЗО зразу. Коли я приїхав на Островського, там даже якісь страх був. Заводили в хату. А тут - нє. Тут до суда сидиш. Срок, який ти должен відсидіти в СІЗО, або відпускають прямо с залу суда. Все.

Раніше, розповідають правоохоронці, працювали з неповнолітніми активніше. Батьки і школа були налаштовані на цілковитий контроль над проблемними дітьми. Нині доводиться вигадувати щось нове, аби достукатися до свідомості підлітків і вберегти їх від хибних дій.


Переглядів: 2707
Поширень: 0