На Європейській площі в м. Вінниця, 07 жовтня 2017 р., вкотре  відбувся національний проект «Місто професій».  Саме це стало причиною такого масового «працевлаштування» дітей та підлітків.

У заході взяло участь 6318 дітей.

У Вінниці "працевлаштували" більше 6 тисяч дітей

В парковій зоні розгорнулось імпровізоване містечко. При вході  кожна дитина отримувала паспорт та мала  можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер - класу від фахівців своїх галузей, а це представники надзвичайно значущих, в сучасних умовах, для країни професій, сумлінні «працівники» приступали до роботи. Далі маленкі "робітники" отримували заробітну плату, витратити яку могли в крамниці солодощів та подарунків.

У Вінниці "працевлаштували" більше 6 тисяч дітей

На заході було представлено понад 80 професій: пожежникполіцейський, шоколатьє та бариста, мікробіолог, банкір, лісоруб, автомеханік, стоматолог, ветеринар, провізор, будівельник, математик та інші 

Мета проведення такого заходунадати можливість кожній дитині спробувати себе в усіх представлених професіях. Профорієнтаційна спрямованість заходу у вигляді гри надає можливість отриматимаксимальний ефект задля розуміння дітей значущості тієї чи іншої професії.

У Вінниці "працевлаштували" більше 6 тисяч дітей

Як свідчить статистика 52%  що закінчують ВНЗ не працюють за спеціальністю.  Оргкомітет «Місто професій»  сподівається змінити вектор вибору професії.

Мета – на основі профорієнтації показати дітям можливості дорослого світу. Щоб кожен міг обрати професію як реалізацію власного потенціалу. Кожен, хто робить свою роботу із задоволенням, робить її якісно. І як результат – якісний інтелектуальний і виробничий продукт та покращення рівня життя в цілому.  Тому,  основна  мета заходу – формування нації свідомого вибору.

 У Вінниці "працевлаштували" більше 6 тисяч дітей

Для інформації:

 В 2016 році проект був реалізований в 25 містах України.

Загальна кількість дітей, що стали учасниками - 335 844 осіб віком від 2 до 18 років та понад 250 000 дорослих.

Організатором заходу виступив Міжнародний діловий журнал «Community», в особі керівника Тетяни Люльки



Переглядів: 2316
Поширень: 0