17 жовтня відбулася прес-конференція, ініційована громадською організацією «Спілка молодіжних організацій Вінниччини».

Захід відбувся у рамках реалізації на Вінниччині проекту «Скорочення відстані на ринку праці для молодих людей з ризиком безробіття та соціальної ізоляції – Дистанційна освіта для узгоджених заходів щодо регіональних зацікавлених сторін мережі» (скорочена назва «IGMA 3») в рамках програми «Erasmus+ для стратегічного партнерства в галузі освіти, професійної підготовки молоді (освіта дорослих та навчання)», партнером якого є Спілка молодіжних організацій Вінниччини.

В Україні проект реалізовується вперше. Координує його головний аплікат – Фолькуніверситет (м.Уппсала, Швеція) за підтримки Програми Європейського Союзу «Erasmus+». Його учасниками є ряд країн, зокрема Кіпр, Греція, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Україна.

Під час презентації європейського проекту зазначалося, що основною проблемою молодіжного працевлаштування є слабкий перехід від процесу навчання до процесу роботи, що робить послуги з питань професійної діяльності неефективними, а працевлаштування не адаптованим до індивідуальної освіти та здібностей, а також до регіональних потреб трудової зайнятості.

У Вінниці презентували європейський проект  молодіжного працевлаштування

«Саме втілення в Україні та на Вінниччині європейської методології дасть змогу вдосконалити якість освіти для безробітної молоді, надати консультації з питань кар’єри та працевлаштування, підвищити професійний рівень працівників, які працюють в сфері освіти дорослого населення та мають справу з консультуванням з питань професійної діяльності та працевлаштуванням молоді», – пояснила керівник проекту Руслана Харковенко.

Програма адаптована до потреб українських реалій на ринку праці з переважним акцентом на молодь з високим ризиком безробіття та соціальної ізоляції (жінки, люди з інвалідністю, мігранти та інші). Навчання - безкоштовне і триватиме з 15.11.2017 по 15.03.2018 р.



Переглядів: 2468
Поширень: 0