Завдяки ефективному процесуальному керівництву Вінницької місцевої прокуратури викрито досвідченого шахрая.

Так, впродовж січня-лютого поточного року до правоохоронних органів звернулось декілька підприємців, ошуканих під час обміну грошових коштів.

Потерпілі повідомили, що зловмисник, увійшовши в довіру після обміну невеликих сум коштів, обманув їх під час обміну значних сум, підклавши в одному випадку замість грошей сувенірні купюри, а в іншому – справжні банкноти зі значно меншим номіналом.

Загалом аферист заволодів чужими коштами на суму понад один мільйон гривень, після чого залишив межі Вінницької області.

Проте, місцезнаходження «міняйла» встановлено та слідчим спільно з процесуальним керівником повідомлено йому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, та шахрайство, вчинене повторно та в особливо великих розмірах).

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1 млн гривень. Продовжується встановлення обставин скоєних злочинів та вживаються заходи для забезпечення можливості відшкодування збитків.
За вчинення вказаних кримінальних правопорушень зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.



Переглядів: 2039
Поширень: 0