18 жовтня у Вінниці обрали дитячих омбудсменів VII каденції. Це 15 дітей із 8-10 класів міських шкіл. Саме ці учні розповідатимуть дітям про їхні права та обв’язки, а за потреби захищатимуть їх.

Цього року до міського конкурсу «Уповноважених з прав дітей у м. Вінниці» подали свої роботи 70 бажаючих. Із них журі обрало 15, які пройшли до фіналу. Після презентації своїх робіт комісія вирішила, що усі фіналісти стануть міськими омбудсменами.

«До фіналу увійшли 15 дітей, які представили свої роботи на тему «Я омбудсмен». Вони показали програми та ідеї, які хотіли б втілити у життя. Журі вирішило, що усі фіналісти презентували досить гарні ідеї, які можна реалізувати», - розповіла головний спеціаліст відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Марина Олексієнко.

Міськими омбудсменами VII каденції стали Антонюк Марія, Галушко Анастасія та Писаренко Антон з Вінницького технічного ліцею, Гузовська Софія з гімназії №1. Також уповноваженими зі справ дітей тепер будуть Гуменюк Дмитро та Сітко Катерина з школи №26, Хоменко Аліна, яка навчається у ЗОШ №22, Попадюк Дар’я з школи №13.

Захищатимуть права дітей й двоє учнів із школи №3: Півторак Кирило, Смірнова Юлія. Також двоє із ЗОШ №35 Мельник Юлія та Дунаєв Максим. Крім того міськими омбудсмена будуть Шмалій Аліна (ЗОШ №10), Захарчук Ольга (ЗОШ №12) та Гончарук Людмила (ЗОШ №19).



Переглядів: 4179
Поширень: 0