31 жовтня 2017 року в рамках проведення конкурсу бізнес-планів для підприємці-початківців (стартапи) проводився семінар-консультація щодо написання бізнес-планів для учасників конкурсу. Метою семінару було надання методично-консультативної допомоги щодо правильного написання бізнес-плану та особливостей його захисту для суб’єктів малого і середнього підприємництва, які виявили бажання взяти участь в конкурсі та здійснили попередню он-лайн реєстрацію.

Участь у семінарі взяли перші 10 учасників, які вчасно здійснили онлайн-реєстрацію та відповідають вимогам Положення про організацію та проведення конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапи). Наступний семінар для другої частини заявників проводитиметься 3 листопада 2017 року. Організатором семінару-консультації виступила Агенція регіонального розвитку Вінницької області, яка є Виконавчим адміністратором Конкурсу, здійснює адміністративний супровід та організаційні заходи для проведення конкурсу.

Відкрив семінар директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, який розповів присутнім: «В рамках Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017 рік передбачено 300 тис. грн. для фінансової підтримки бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапи). Максимальна сума підтримки одного бізнес-плану становить 50 тис. грн. З 2 жовтня 2017 року було оголошено онлайн-реєстрацію заявок на конкурс бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапи), який тривав до 22 жовтня». В.Мережко також зазначив: «Підприємці, які вчасно подали заявку та відповідають умовам конкурсу, повинні до 12 листопада 2017 року підготувати та подати в офіс Агенції регіонального розвитку Вінницької області бізнес-план для участі у конкурсі. Після цього в період з 13 до 26 листопада 2017 року здійснюватиметься розгляд та оцінка бізнес-планів конкурсною комісією».

У Вінниці учасників конкурсу для підпрємців-початківців  вчили писати бізнес-плани

Директор Агенції регіонального розвитку Вінницької області Наталія Гижко більш детально зупинилась на вимогах Положення про організацію та проведення конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапи). «Для участі у конкурсі вчасно здійснили онлайн-реєстрацію та надіслали заявки 25 осіб, проте вимогам конкурсу відповідають лише 19 із них. Ви пройшли початковий етап, з чим Вас і вітаю, попереду дуже важлива робота – написання бізнес-плану, який має відповідати вимогам Положення про конкурс. Ваш проект має бути направленим на створення нових напрямків або розширення вже існуючих видів діяльності (виробництв, послуг), спрямованих на реалізацію економічної ініціативи у сфері малого та середнього бізнесу, а також повинен забезпечувати створення нових робочих місць у Вінницькій області та досягнення економічного ефекту» - зазначила Н. Гижко. «Сьогоднішній семінар-консультація проводиться для того, щоб підприємці вчасно та якісно підготували бізнес-плани, а також почули відповіді на запитання, які їх цікавлять на цьому етапі» - звернула увагу Н.Гижко.

У Вінниці учасників конкурсу для підпрємців-початківців  вчили писати бізнес-плани

Тренером-експертом на семінарі виступив керуючий партнер Центру управлінських технологій «ЮВАС» Сергій Герич, який докладно розповів учасникам як правильно написати та оформити бізнес-план та озвучив нюанси захисту бізнес-планів перед конкурсною комісією.

По закінченню семінару-консультації, Железняк Наталя Феодосіївна, одна із учасниць даного заходу розповіла, що: «Даний семінар був надзвичайно корисним для нас. Завдяки йому у мене, наприклад, з’явилось більш чітке усвідомлене розуміння бізнес-планування та бізнес-процесів. Окрім отриманих знань, які будуть нам необхідні при написанні та захисті бізнес-плану, ми змогли структурувати свої знання та оцінити бізнес-ідею за рядом показників: конкурентоспроможність, ризиковість та ін. Тепер із абсолютною впевненістю я можу сказати, що якщо я і не переможу в даному конкурсі, то в будь якому випадку, я готова реалізувати власну ідею своїми силами або прийняти участь в якомусь іншому конкурсі».

У Вінниці учасників конкурсу для підпрємців-початківців  вчили писати бізнес-плани

Довідково. Даний семінар проводився в рамках Конкурсу бізнес-планів для підприємці-початківців (стартапи), який є одним із заходів Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Вінницькій області на 2017 рік.



Переглядів: 1916
Поширень: 0