У п'ятницю 03.11.2017р. у Вінниці розпочнеться Всеукраїнський інтелектуально-мистецький фестиваль "Орликіада 2017". У заході візьмуть участь близько двохсот дітей. Відкриття заходу відбудеться о 10:00 біля пам’ятнику Шевченка, за адресою Соборна 17.

Танці, співи, музика та гра у театрі: тут пластуни визначать, хто серед них кращий та креативніший. Змагатимуться у мистецьких та інтелектуальних конкурсах команди дітей з восьми міст України. Також на фестивалі оберуть Гетьманича та Гетьманівну. Ці титули здобувають хлопці та дівчата у особистому змаганні. Завдання найрізномантніші — від громадських проектів до власного таланту. Переможці отримають мантії та булаву — символи гетьманича та гетьманівни. Діти також відвідають поетичні майстер-класи від Сергія Татчина та Віктора Крупки, кавою намалюють карту Вінниці, вчитимуться танцювати разом з професійною “студією Sharm-S”, відвідають музичний концерт та інше.

Тема цьогорічної Орликіади — імпрессіонізм. Організовує захід Пласт - національна скаутська організація України.

Захід проводиться за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Вінницької Міської Ради

***

Довідка: Орликіада - це інтелектуально-мистецький змаг, що проводиться щороку вкінці жовтня – на початку листопаду на визначену тему з українознавства. Змаг було започатковано пластовим куренем «Орликівці» у 1962 році в Америці, а з 1993 року він проводиться і в Україні. Детальніша інформація за посиланням



Переглядів: 2263
Поширень: 0