Більше місяця пройшло після вибухів на арсеналі боєприпасів під Калинівкою. Вінниця майже відразу почала допомагати селу Медвідка ліквідовувати наслідки вибухів. Із комунальних підприємств міста залучили до робіт близько 80 працівників. Наразі роботи на завершальні стадії. А з 6 листопада відновлює свою роботу сільська школа.

З 2 жовтня, 21 дитина з початкової школи Медвідки, поки тривали ремонтні роботи у закладі, навчалися у вінницькій школі №5. Їх забезпечили безкоштовними сніданками та обідами, а на навчання та додому учнів возив шкільний автобус зі Стрижавки. Наразі сільська школа вже відремонтована, тож після канікул діти з Медвідки підуть навчатись у свої звичні класні кімнати.

Після канікул школярі з Медвідки повернуться на навчання у свою школу

Вінниця розпочала допомагати Медвідці ліквідовувати наслідки вибухів відразу після того, як припинилися вибухи. Окрім обстеження будинків і визначення обсягів руйнувань, одразу розпочалось відновлення будівель та видача людям необхідних будівельних матеріалів. Власникам 114-ох будинковолодінь, для ремонту сільського ФАПу і клубу було видано 3304 листки шиферу (6,3 тис. м. кв). Завезли 8000 штук цегли, 160 кг шиферних цвяхів, 34 рулони руберойду, 12100 кг цементу, шпаклівки 117 мішків, цвяхів 53 кг, саморізів 1000 штук, 120 кг алебастру, 50 кг вапна. Господарям будинків, у яких були пошкоджені вікна, а це 113 домоволодінь, надали 500 м кв скла.

Наразі у селі Медвідка в будинку по вул. Загребельній ремонтують покрівлю. Продовжують «з нуля» зводи один будинок по вул. Садовій. Стара хата, яку зачепило під час вибухів на арсеналі вибуховою хвилею, виявилася непридатна для життя. Будівельники вимурували фундамент, звели стіни і наразі накривають дах.

Після канікул школярі з Медвідки повернуться на навчання у свою школу

​Ще в одному господарстві по вул. Центральній господарі вирішили перебратись у майбутньому до «літньої кухні». Тож її розширили і будують їм прибудову, наразі там тривають вже внутрішні роботи. Також, ще одну господарську будівлю зводять по вулиці Пушкіна. Один будинок на вулиці Шевченка, який суттєво постраждав від вибухової хвилі, укріпили стіни та виконали облицювання.

На час роботи у Медвідці ремонтних бригад та працівників інших служб у сільській школі було розгорнуто пункт харчування. Вінницька мерія організувала забезпечення продуктами харчування (овочами, крупами, макаронними виробами та м'ясом).



Переглядів: 2325
Поширень: 0